ჩეხური ფახლავა ანის სამზარეულო
#ჩეხური ფახლავა
დაგვჭირდება👇👇👇
#ცომი:
💫ფქვილი 400გრ.
💫მარილი მწიკვი
💫ვანილი (დანის წვერის ოდენა)
💫სოდა 1ჩ.კ
💫არაჟანი 1ჭიქა
💫კარაქი 400გრ.
💫კვერცხი 4ცალი
#გულსართი:
💫ქიშმიში 1ჭიქა
💫თხილი ან ნიგოზი თითო ჭიქა.
💫შაქარი 2ჭ.
💫5 ცალი კვერცხის ცილა
მომზადება:
1. 400 გრ მარგარინი ათქვიფეთ მიქსერით, ჩაამატეთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა არაჟანი+ 1 ჩკ სოდა, ვანილი, მარილი და 400 გრ ფქვილი. შედგით ცომი მაცივარში 1 სთ.
2. გულსართი: ამოიყვანეთ 5 კვერცხის ცილა, ნელ-ნელა ჩააყარეთ 2 ჭიქა შაქარი, ვანილი, ბეზეს რომ ამოიყვანთ შემდეგ დაუმატეთ ნიგოზი ,ქიშმიში და ამოურიეთ ნელნელა უკვე მოსარევით ,მიქსერი აღარ არის საჭირო.
3.გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, გაყავით 3 ნაწილად და გააბრტყელეთ. ჩააფინეთ პირველი ფენა ცხიმმოსმულ ჟარონაზე, ზემოდან წაუსვით მომზადებული ბეზეს ნახევარი, დააფინეთ მეორე ფენა და გაიმეორეთ იგივე. ბოლო ფენას წაუსვით რძეში გათქვეფილი კვერცხი, ჩაჭერით რომბისებურად და გამოაცხვეთ 180° გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
Comments
Post a Comment